Terugblik Sirkelslag Kids

10 oktober 2024

Vrijdagavond tegen 19:00u… in de Bethlehemkerk komt een groep kinderen samen om een uitdagend spel te spelen. We nemen afscheid van de ouders die hen gebracht hebben en maken een kennismakingsrondje. En dan begint het …  op het beamerscherm begint een klok af te tellen. Er verschijnen twee jonge vrouwen in beeld, die met elkaar in gesprek gaan. Over … van alles eigenlijk. Vooral over het leven in het licht van Gods Koninkrijk. Hoe kun je verantwoordelijkheid nemen voor je medemens en de schepping? Wat weet jij over de komst van Gods Koninkrijk? Grote vragen, maar toch worden deze onderwerpen ook klein gemaakt en op het dagelijks leven toegepast, bijvoorbeeld ‘eet eens een vegetarische bitterbal ipv vlees’ of ‘probeer eens wat vaker rust en stilte op te zoeken’.
Tijdens het gesprek geven de vrouwen ons ook opdrachten. En dan gaat weer die klok tellen. Sommige opdrachten zijn moeilijk, anderen goed te doen. Het gaat om puzzelen, logisch nadenken, goed luisteren, maar ook creatief bezig zijn. En het is steeds een race tegen de klok. Gelukkig zetten we hem ook een keer stil, even pauze met iets lekkers.
Aan het einde van de avond kijken we voldaan terug op een gezellige en inspirerende avond.

Duizenden andere kinderen in Nederland hebben Sirkelslag kids ook gespeeld. We hebben onze score bijgehouden en dingen dus ook mee voor de prijs voor de snelste en beste winnaars van heel Nederland. We wachten de uitslag in spanning af!

Komende vrijdag 11 oktober spelen de tieners Sirkelslag, maar dan in de versie voor de tieners.

Andere berichten