Terugblik Kliederkerk David en Goliath

15 oktober 2024

De reus Goliath stond zomaar in de kerk afgelopen zondag. Hij was imponerend groot.

Maar heel veel kleine Davidjes hebben hem toch op de grond gekregen!

Wat was het geweldig om te zien dat veel kinderen huppelend de kerk in kwamen, klaar voor de Kliederkerk over David en Goliath. Bij de deur werd er met smart op vriendjes gewacht (die gelukkig wel kwamen). Ze werden verwelkomd met limonade en grote en kleine stroopwafels.

Om elkaar een beetje te leren kennen, stelden we eerst de kinderen in een rij op van klein naar groot. En daarna waren de volwassenen aan de beurt, de één iets enthousiaster dan de ander. Aster vertelde het prachtige verhaal, we hebben hard gezongen en meebewogen met de liedjes. Met het zegenkleed als prachtige afsluiting.

Toen was het kliedertijd. De kinderen hebben een schild en zwaard kunnen versieren, kunnen lopen op hele grote voeten, boter-kaas-eieren spel gemaakt met stenen. Van werkelijk prachtige stenen werden kettingen, armbanden en sleutelhangers gemaakt. Stenen konden worden gekleurd. Ook een soort katapult was in trek. In het stiltecentrum was plek voor het vertellen over de reus in jouw leven.

Na het knutselen was het traditionele touwtrekken buiten. De pannenkoeken en, speciaal voor deze keer, de poffertjes, smaakten weer overheerlijk. Bij het weggaan kreeg iedereen nog een gelukssteentje met de tekst: dapper als David!

Het was weer een feest! Dank aan iedereen die er was en/of heeft meegeholpen op welke manier dan ook. Graag tot de volgende keer (Goede Vrijdag 2025).

 

Andere berichten